• Voor de meest recente zondagsvieringen Klik hier

Internationale dag van de biodiversiteit - Leuvens Biodiversiteitsevenement

Met de Wereldgroep van Filosofenfontein als partner nodigen we een beperkte delegatie (5  deelnemers ) uit op  de officiele start van de Leuvense Natuur- en Biodiversiteitsraad (NBR) op 22 mei 2024 vanaf 18u in Campus Corso.

Toelichting: Na de feitelijke start op 19 september houden we de nieuwe Natuur- en Biodiversiteitsraad (NBR) graag ‘officieel’ boven de doopvont met een heuse ‘biodiversiteitshappening’ op woensdag 22 mei 2024 - eveneens internationale dag van de biodiversiteit.  Naast de nieuwe raad en haar ambities willen we als bestuur vooral het grote belang van de biodiversiteit alsook het waardevolle werk van diverse ‘groene actoren’ in de regio versterkt onder de aandacht brengen van beleidsdragers, middenveldorganisaties, brede publiek en media.

Plaats van het (avondlijk) gebeuren: Campus Corso https://campuscorso.be/

Partners: Stad Leuven, Vrienden van Heverleebos en Meerdaalwoud, Natuurpunt, Grootouders voor het klimaat Vlaams-Brabant, L2030, Ecostrades vzw e.a. reageerden alvast positief op onze vraag om mee te doen. De opstellers van het ‘Natuurrapport 2023’ (INBO) komen eveneens graag naar Leuven om hun laatste rapport toe te lichten en mogelijke uitwegen uit de biodiversiteitscrisis aan te geven. Ook de wereldgroep van Filosofenfontein doet graag mee als actieve bijdrage tot ons jaar rond klimaatrechtvaardigheid.

Waar staat de nieuwe NBR nu voor? Hoe ontwikkelen we samen ‘de grootst mogelijke hefboom’ voor biodiversiteitsbescherming en -herstel, in Leuven én in de ruimere regio? Om die vraag te beantwoorden,  voeren we nu een grote denkoefening met de NBR en de andere bovenvermelde partners en experten. Idealiter komen we uiteindelijk tot een heldere, bevattelijke tekst, die breed gedeeld kan worden en als leidraad dient voor de toekomstige werking van de nieuwe raad.

Alle ideeën welkom,  alvast erg bedankt voor jullie medewerking!

Sabine Van Huffel en Wim Timmerman (namens het NBR-bestuur en de Wereldgroep van FF)

p.s. email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  als je graag deelneemt

Evenement-informatie

Startdatum 22-05-2024 18:00
Einddatum evenement 22-05-2024 22:30
Max. deelnemers 5

Contactinformatie

©2005-2023 Filosofenfontein

✉️   info@filosofenfontein.be

Ondernemingsnummer: 0775.603.387

Bankgegevens:"FIFO Heverlee" 

KBC: BE11 7340 3906 5848

Volg ons op Sociale media

QR Code

Door je camera op deze code te houden krijg je het adres van deze website op je smartphone of tablet. Dan kan je de hele website bekijken.