• Voor de meest recente zondagsvieringen Klik hier

Gemeenschap

Onze gemeenschap bestaat niet alleen op zondag, of buiten de wereld. Wij willen ook in het dagelijkse leven een warme gemeenschap vormen die kracht en liefde uitstraalt, die bijdraagt aan een rechtvaardige en duurzame wereld. 

Vóór de schermen

Velen onder ons zijn sterk sociaal geëngageerd als vrijwilliger en/of professioneel. Vanuit diezelfde motivatie zijn in Filosofenfontein activiteiten ontstaan zoals de Agora, het Actualiteitscafé, het Aperitief Mondial, het jaarlijkse Fonteinfeest, diverse kunst- en cultuuractiviteiten, en de tweejaarlijkse Denkdag. Al deze activiteiten worden aangekondigd op de kalender rechts op je scherm. Op de kalender (rechts op je scherm) worden de open activiteiten weergegeven. Altijd welkom!

actuacafé.jpg kinderen2.JPG rooseleer.jpg

  

Achter de schermen
De ‘basis’ van de gemeenschap wordt gevormd door vrijwilligers die individueel of in werkgroepen taken op zich nemen.
  • De liturgie wordt gedragen door de voorgangers, maar ook het koor, dirigenten en organisten, de werkgroepen liturgie en alternatieve liturgie / 'open kerken', de vrijwilligers die zorgen voor de zangbundels, de bloemen, de opruiming en poetsbeurten.
  • Daarnaast zijn er diverse werkgroepen zoals de Kerngroep, Vorming (Avondprogramma en Leerhuis), Wereldgroep, Space for Grace, Feestcomité, Financies, Toekomst, Dragers en Wachters... Toch wordt er zo weinig mogelijk vergaderd !
  • Ook achter de schermen ontfermen vrijwilligers zich over de catering, secretariaat, herdenking van de overledenen, de nieuwsbrief (e-Bubbels), de website,.. 

Als je aangemeld bent, kan je hier de lijst van activiteiten en contactpersonen bekijken. Alle helpende handen en talenten welkom! 

feestmaal.JPG

 

Contactinformatie

©2005-2024 Filosofenfontein

✉️   info@filosofenfontein.be

Ondernemingsnummer: 0775.603.387

Bankgegevens:"FIFO Heverlee" 

KBC: BE11 7340 3906 5848

Volg ons op Sociale media

QR Code

Door je camera op deze code te houden krijg je het adres van deze website op je smartphone of tablet. Dan kan je de hele website bekijken.