Wereldgroep

De Wereldgroep is ons venster op de samenleving, in de ruime zin van het woord: mondiale ontwikkeling, klimaat en milieu, vrede, mensenrechten, sociale rechtvaardigheid en andere maatschappelijk-ethische kwesties. We willen samen met alle geïnteresseerden zo concreet mogelijk bijdragen aan een wereld waar het voor iedereen goed is om te leven, nu en in de toekomst.

4,223 Social Inequality Photos - Free & Royalty-Free Stock Photos from  Dreamstime Climate Change Stock Photos, Pictures & Royalty-Free Images sanspapiers.jpg

 

We leggen de link tussen geloof en maatschappelijk engagement, en omgekeerd. Door dialoog en samenwerking met andere zinzoekers en organisaties willen we een zichtbare kerkgemeenschap zijn die positief betrokken is op de zorgen van onze samenleving. Tegelijk willen we door onze actie elkaar en anderen oproepen tot actief evangelisch leven. Dat engagement neemt verschillende vormen aan: publieke standpunten, financiële steun, petities, vrijwilligerswerk ...

Concrete initiatieven van de Wereldgroep zijn o.a. het Aperitief Mondial na de zondagsviering (tweemaal per jaar), medewerking aan campagnes van Welzijnszorg en Broederlijk Delen, Rikolto, 11.11.11, het Share-project, medewerking aan taalverwerving voor OKAN-leerlingen, Amnesty-schrijfacties en het Actualiteitscafé (viermaal per jaar).

Contactpersoon: Ides Nicaise

 

Contactinformatie

©2005-2023 Filosofenfontein

✉️   info@filosofenfontein.be

Ondernemingsnummer: 0775.603.387

Bankgegevens:"FIFO Heverlee" 

KBC: BE11 7340 3906 5848

Volg ons op Sociale media

QR Code

Door je camera op deze code te houden krijg je het adres van deze website op je smartphone of tablet. Dan kan je de hele website bekijken.