• Voor de meest recente zondagsvieringen Klik hier

Actualiteitscafé

Wij willen een gelovige gemeenschap zijn met twee voeten in de realiteit. We willen actief meebouwen aan Gods Rijk, omdat het niet vanzelf komt. Dat doen we met goed voorbereide thema-avonden, in samenwerking met het Wereldcafé teLeuven.

Affiche_210920.jpg Affiche-Ethiopie.jpg Presentation1.jpg Presentation2.jpg


Het Actualiteitscafé is een initiatief van de Wereldgroep van Filosofenfontein, in samenwerking met het Leuvense Wereldcafé. Door zo’n actualiteitscafé willen we belangrijke maatschappelijke thema’s toetsen aan christelijk-sociale grondwaarden, op een manier die ook mensen kan aanspreken die niet (overtuigd) of anders gelovig zijn. We willen hiermee ook een eigentijdse kerkgemeenschap zijn die zich - als gist in het deeg - mee inzet voor maatschappelijke verandering en ‘kleur bekent’.

Op elke activiteit sluiten we maximaal aan bij het engagement van leden van de gemeenschap (bv. inzet voor vluchtelingen, mensenrechten, mentaal gehandicapten, blinden, eenzame bejaarden, gevangenen, armoedebestrijding …). En we koppelen dat alles aan concrete actie-modellen (bv. petities, lezersbrieven, opiniestukken, deelname aan betogingen, fondsenwerving, vrijwilligerswerk …).

Voorbije actualiteitscafés:

Contactpersoon: Ides Nicaise 

 

Contactinformatie

©2005-2024 Filosofenfontein

✉️   info@filosofenfontein.be

Ondernemingsnummer: 0775.603.387

Bankgegevens:"FIFO Heverlee" 

KBC: BE11 7340 3906 5848

Volg ons op Sociale media

QR Code

Door je camera op deze code te houden krijg je het adres van deze website op je smartphone of tablet. Dan kan je de hele website bekijken.