• Voor de meest recente zondagsvieringen Klik hier

Film 'The Letter' over klimaatrechtvaardigheid

Film 'The Letter' over klimaatrechtvaardigheid

Deze aangrijpende documentaire laat niemand koud. Hij gaat over de urgentie maar ook de kracht van de mensheid om de ecologische crisis te stoppen. Een kleine kern van mensen uit alle continenten, waaronder jongeren uit gebieden die het meest door de klimaatverandering getroffen worden, staat centraal in het verhaal. De film waarin ook enkele uitspraken van paus Franciscus over het milieu een prominente rol spelen, werd geproduceerd door het Academy Award-winnende Off the Fence-team (My Octopus Teacher), in samenwerking met de Laudato si'-beweging en de Dicasteries voor Communicatie en Bevordering van de Integrale Menselijke Ontwikkeling.

Deze filmvoorstelling wordt georganiseerd in samenwerking met de Universitaire Parochie en SPES-forum vzw, en vindt plaats in het auditorium van de stadsbibliotheek 'De Tweebronnen', Diestsesstraat 49 te Leuven. Een voor- en nabespreking en glaasje achteraf zijn voorzien.

Evenement-informatie

Startdatum 05-12-2023 19:30
Einddatum evenement 05-12-2023 22:00
Max. deelnemers Onbeperkt
Ingeschreven 10

Wij accepteren geen inschrijvingen meer

Contactinformatie

©2005-2024 Filosofenfontein

✉️   info@filosofenfontein.be

Ondernemingsnummer: 0775.603.387

Bankgegevens:"FIFO Heverlee" 

KBC: BE11 7340 3906 5848

Volg ons op Sociale media

QR Code

Door je camera op deze code te houden krijg je het adres van deze website op je smartphone of tablet. Dan kan je de hele website bekijken.